آموزش سوکت زدن کابل شبکه
انتشار توسط خرید هارد از فروشگاه اینترنتی امارات رایان
13 / 02 / 1402
آموزش سوکت زدن کابل شبکه
سوکت زدن کابل شبکه یکی از مهمترین کارهایی است که افراد برای راه اندازی شبکه انجام میدهند. این نکته مهم را در نظر داشته باشید که سوکت زنی شبکه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا اگر یک سیم را جابجا در کانکتور rj۴۵ وصل کنید کل شبکه دچار مشکل خواهد شد. به همین دلیل ما در این محتوا قصد داریم به آموزش سوکت زدن کابل شبکه بپردازیم تا شما بتوانید بعد از مطالعه این مقاله و تهیه کردن سوکت rj۴۵ و کابل شبکه به سوکت زدن کابل بپردازید. در انتها پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما در مجله امارات رایان همراه باشید تا بتوانید سوکت زدن کابل شبکه را به طور کامل آموزش ببینید.
در این مقاله خواهیم آموخت:
بررسی سوکت RJ45
بررسی کابل شبکه
رنگ بندی کابل های شبکه
سوکت زدن کابل شبکه بر اساس استاندارد T-568B
آموزش سوکت زدن کابل شبکه
مراحل تست کابل شبکه
آشنایی با تجهیزات مورد نیاز برا سوکت زدن:
در این بخش از محتوا قصد داریم تجهیزات لازم برای سوکت زدن را به شما معرفی کنیم، در ادامه این مسئله را در نظر داشته باشید که برای سوکت زدن کابل شبکه به کابل شبکه، سوکت rj۴۵، کاور سوکت rj۴۵، استریپر، آچار شبکه و تستر کابل شبکه نیاز دارید. توجه داشته باشید که اگر هر یک از لوازمی که در این بخش ذکر کردهایم را در اختیار نداشته باشید مطمئنا در اواسط کار با چالش مواجه خواهید شد در نتیجه پیشنهاد میکنیم قبل از شروع کار تجهیزات مورد نیاز را آماده کنید.
بررسی سوکت RJ45:
سوکت RJ45 برای اتصال به کابل شبکه مورد استفاده قرار میگیرد، لازم به ذکر است بدانید که سوکت RJ45 دارای ۸ پین میباشد که شما باید سیمهای موجود در کابل شبکه که آن هم 8 عدد است را در داخل پین های سوکت قرار دهید.
بررسی کابل شبکه:
اگر قصد دارید اطلاعاتی نسبت به کابل شبکه به دست بیاورید بهتر است بگوییم که کابل شبکه Cat 6 و Cat 5e جزو پرفروش ترین کابلهای شبکه موجود در بازار محسوب میشوند که از لحاظ سوکت زدن با یکدیگر تفاوتی ندارد اما مسئله مهمی که قصد داریم در این قسمت از آموزش سوکت زدن کابل شبکه متذکر شویم تفاوت کابلهای چهار سیم و کابلهای هشت سیم است، توجه داشته باشید که این روزها کابلهای شبکه چینی وارد بازار شدهاند که تنها دارای چهار سیم میباشد که اگر شما از این کابلهای شبکه استفاده کنید مطمئناً سرعت شبکه شما بیش از 100 مگابیت نخواهد، اما اگر از کابلهای هشت سیم استفاده کنید سرعت شما محدود نخواهد شد و میتواند از 1 گیگ تا ۱۰ گیگ سرعت شبکه را تجربه نمایید در نتیجه پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید به تعداد سیمهای داخل کابل شبکه توجه ویژه داشته باشید.
بررسی رنگ بندی کابل های شبکه:
در این بخش از مقاله قصد داریم به یکی از مهمترین قسمتهای آموزش سوکت زدن کابل شبکه اشاره کنیم که آن هم بررسی رنگبندی کابل شبکه میباشد، این نکته را در نظر داشته باشید که در کل دو استاندارد در جهان برای سوکت زدن کابل شبکه زیاد مورد استفاده قرار میگیرد، شایان ذکر است بدانید استاندارد اول T-568A نام دارد که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، اما استاندارد دوم T-568B میباشد که در اکثر کشور ها مخصوصا ایران از این استاندارد استفاده می کنند، توجه داشته باشید که این دو استاندارد هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و هر دوی آن ها یک کارایی دارند زیرا فقط رنگ سیم آنها با یکدیگر متفاوت میباشند که ما در قسمت زیر قصد داریم آموزش سوکت زدن کابل شبکه در هر دو نوع استاندارد را در اختیار شما قرار دهیم پس پیشنهاد میکنیم پاراگراف های بعدی را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
استاندارد T-568A:
در این بخش از مقاله آموزش سوکت زدن کابل شبکه تصمیم داریم استاندارد T-568A را مورد بررسی قرار دهیم، در گام اول بهتر است بدانید همانطور که در بخش بالا مطرح کردیم این استاندارد در کشور های محدودی مورد استفاده قرار میگیرد و کشوری که نسبت به بقیه کشورها از این استاندارد بیشتر استفاده می کند کانادا میباشد، در ادامه شما میتوانید مطابق با تصویر زیر کابل شبکه را در رنگهای تعیین شده بر روی پین های سوکت نصب کنید برای مثال سیم سبز و سفید بر روی پین 1 نصب شده است در نتیجه با الگوبرداری از روی تصویر به راحتی میتوان سوکت زدن با این استاندارد را انجام داد. در پایان بهتر است این نکته را ذکر کنیم که کارایی این استاندارد با نمونه بعدی که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم هیچ فرقی نمیکند و شما به راحتی میتوانید انتخاب کنید که کدام استاندارد دوست دارید انجام دهید.
سوکت زدن کابل شبکه بر اساس استاندارد T-568B:
این روش از سوکت زدن کابل شبکه مربوط به پرمصرفترین استاندارد سوکت زدن کابل شبکه میباشد، در این روش پین های فرد مربوط به سیمهای دو رنگ و پینهای زوج مربوط به سیمهای تک رنگ میباشد در نتیجه سیم سفید نارنجی به پین یک متصل شد است و در پین شماره هفت سیم سفید و قهوهای قرار دارد که این مسئله در مورد سیمهای موجود در پینهای زوج هم صدق میکند. لازم به ذکر است بدانید که اگر رنگ سیمها را حفظ کنید مابقی مسائل تنها به تجربه بستگی دارد و شما به راحتی میتوانید عملیات سوکت زدن کابل شبکه را انجام دهید.
آموزش سوکت زدن کابل شبکه
در این قسمت از مقاله قصد داریم آموزش سوکت زدن کابل شبکه صورت گام به گام به شما آموزش دهیم، در گام اول باید شما یک کابل شبکه تهیه کنید و بعد از آن کاور سوکت را در داخل سیم قرار داده و با استفاده از آچار شبکه روکش سیم را جدا کنید. در گام دوم روکش سیم جدا شده است و به راحتی میتوانیم سیمها را از یکدیگر جدا کنیم،
آموزش سوکت زدن کابل شبکه:
ترتیب رنگ ها در ابتدای محتوا در قالب دو استاندارد T-568A و T-568B به شما معرفی شده است، بعد از قرار دادن سیمها در پین مورد نظر باید با استفاده از آچار شبکه اتصال بین پین و سیم را ایجاد کنید و مراحل آموزش سوکت زدن کابل شبکه به اتمام رسیده است و باید کابل شبکه را مورد تست قرار دهید تا متوجه شوید که آیا به درستی مراحل سوکت زدن کابل را انجام دادهاید یا خیر، این نکته مهم را در نظر داشته باشید که هر دو طرف کابل شبکه باید با یک روش سوکت خورده شود. یعنی اگر برای یک قسمت از استاندارد T-568B استفاده کردهاید در طرف دیگر کابل شبکه هم باید از همان استاندارد استفاده کنید در غیر این صورت ارتباط بین سیستمهای مورد نظر شما برقرار نخواهد شد.
مراحل تست کابل شبکه:
برای این که مطمئن شوید که کابل شکبه شما به طور صحیح سوکت خورده است باید از دستگاه تستر کابل شبکه استفاده کنید.
جمع بندی:
در این مقاله از مجله امارات رایان با آموزش سوکت زدن کابل شبکه آشنا شدید و به بررسی سوکت و کابل شبکه، رنگ بندی کابل های شبکه، سوکت زدن کابل شبکه بر اساس استاندارد T-568B و همچنین مراحل تست کابل شبکه پرداختیم. از این رو شما به راحتی میتوانید از طریق نکات و مراحلی که گفتیم، دو سر کابل شبکه را سوکت بزنید.